Türkiye yeni dolandırıcılık skandallarıyla dolu. İddialara göre küresel lisanslı yerli kripto para piyasası Thodex, kullanıcılarını aldattı. Geçtiğimiz birkaç gün içinde Thodex, kullanıcıların onarım için para çekmesine izin vermedi ve Thodex, 21 Nisan'da web sitesini kapattı. Thodex skandalı!

Mağdur, haklarını aramak için polisi şirket ofisine götürdü ve eli boş döndü. Haberlere göre şirketin genel müdürü Faruk Fatih Özer (Faruk Fatih Özer) 2 milyar dolar ile Tayland'dan kaçtı.




Thodex Skandalı! CEO Tayland’a kaçtı


Dogecoin çekilmesi ile sıkıntı yaşayan borsa, bakımda olduklarını açıkladı. Ayrıca ileride yeni bir ortaklık kurulması ve 4-5 iş günü kapalı tutulması tavsiye edilmektedir. Thodex, borsadaki tüm işlemleri durdurdu. Yerel kripto para birimi değişim hareketinden etkilenen çoğu kullanıcı, konuyu takip etmek için avukatlar tuttu.

Ayrıca avukat Oğuz Evren Kılıç da bununla ilgili bir açıklama yaptı. "Koindex adlı şirketin başkanı Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in dün gece İstanbul Havalimanı'ndan yola çıktığını belirledik." İfadesi kullanıldı. Ayrıca, yaklaşık 400.000 hesabı olan bir borsada aylık işlem hacmi 100 milyar liradır. Ancak avukatın açıklamasına göre paradaki 2 milyar doların yeri bilinmiyor.

Faruk FatihÖzer, Tayland'a gittikten sonra sosyal medya hesabını kapattı ve herhangi bir açıklama yapmadı. Tahminlere göre genç CEO kullanıcıları aldattı ve 2 milyar dolardan kaçtı. İddialar doğruysa bu, Cumhuriyet döneminin tarihteki en büyük dolandırıcılık davası olacaktır.